Städfirmor - Massor med städfirmor

Butiksstädning

Butiksstädning

Här om butiksstädning kan ni hitta massa nyttig information om butiksstädning och vad som viktigt att tänka på när ni ska upphandla städning av er butik. För mindre butiker kan det vara lönsamt att städa själva i kombination med en effektiv städrobot.

För större butiker som har ett rykte att tänka på gäller det att välja en städfirma som har justa villkor för sina anställda och som följer svenska arbetstidslagar och skattelagar. Ifall man skulle ta in det bolag som erbjuder den billigaste butiksstädningen kan detta kosta butiken eller butikskedjan mycket pengar på sikt.

Vilka företag använder sig av butiksstädning?

Vilka företag använder sig av butiksstädning?

Allt fler butiker inom alla typer av verksamhet börjar anlita städhjälp från externa specialiserade butiksstädare istället för att städa själv. Butiksstädning är fortfarande vanligast inom daglig- och detaljvaruhandeln och inom livsmedelshandeln är det nästan 100% av de större affärerna som utnyttjar riktiga städföretag. Främst orsaken att lägga ut butiksstädningen är att den blir bra gjord samtidigt som den egna personalen kan koncentrera sig på det som är viktigt, kunderna.

Varför ska man butiksstäda

Butiksstädning

Främst anledningen till att en butik ska städas är för livsmedelsbutiker som är smutsiga kan få ett föreläggande från "hälsovårdsmyndigheterna" och ännu värre är att ryktet sprider sig och kunderna kommer inte tillbaka till butiken. För övrig handel är butiksstädningen mycket betydelsefull för att kunderna ska vilja stanna i affären och handla. I butiker som är rena och fräscha har kunderna alltid en större betalningsvilja så att anlita ett bra företag för butiksstädningen kan definitivt löna sig för de flesta butikerna.

"Hälsovårdsmyndigheterna" är kommunernas Miljö- och Hälsoskyddsnämnder, Länsstyrelsen samt Livsmedelsverket.

Konkurrera med välstädad butik

En välstädad butik har alltid en konkurrensfördel jämfört med en mindre städad affär. Genom att nyttja professionella städbolag för butiksstädningen visar undersökningar från USA att man kan t.o.m. höja priset på varorna och ändå sälja fler produkter. Alla typer av butiker från sportaffärer och golfbutiker till parfymaffärer och inredningsbutiker använder sig av externa företag som städar butikerna.


Allt om bra om städfirmor

Nedan kan du hitta mycket mer om städfirmor, städföretag och städbolag men även kul saker om städtjänster och hemstädning.


Meny - Städfirmor
Till förstasidan på www.stadfirmor.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter