Städfirmor - Massor med städfirmor

Starta en städfirma

Om städning

Det finns många som funderar på att starta en städfirma och innan ni gör startar städfirman ska ni tänka på ett antal saker. Det är viktigt att få kunderna förtroende och kunna vara flexibel i deras önskemål, detta gäller speciellt vid hemstädning. Därför kan det vara svårt att driva en städfirma som ett enmansbolag utan det är en fördel som ni är några stycken som tillsammans startar städfirman.

Andra saker som är viktiga att tänka på när ni startar en städfirma är följande:

 • Lär dig reglerna för att starta och driva ett företag som t.ex. starta städfirma. Skatteverket håller regelbundet riktigt bra utbildningar och informationsträffar om detta som är gratis.
 • Analysera marknaden på den ort ni verkar innan ni startat städfirman.
 • Analysera övriga städfirmor på er ort, deras storlek och vilka områden de arbetar med. Detta kan ofta göras genom att ni går in på så många av städfirmornas hemsidor som möjligt och lär er vad de är bra på men även vilken typ av städning de inte utför.
 • Bestäm er för vilken typ eller vilka typer av städning ni ska arbete med.
 • Ta fram olika former av kalkyler för att som om det är realistiskt och i vilken takt ni kan investera i utrustning.
 • Skaffa ett bra namn på er städfirman ni startar som är lätt att identifiera och att man förstår att ni arbetar med städning.
 • Välj ett ledigt domännamn som passar städfirmans namn. Välj främst bland domänerna .se , .com , .net
 • Träna styrketräning regelbundet så att du får en stark kropp eftersom annars kommer du bli utsliten snabbt.
 • Lär dig hur man städar på ett effektivt sätt som inte sliter för mycket på kroppen. Det finns kurser och böcker om detta.
 • Införskaffa till och börja med endast den nödvändigaste av utrustningen.
 • Ta fram en bra hemsida som är informativ men även kommer upp högt på Google för de sökord som ni fokuserar på. Genom att annonsera på nätet på många olika sidor kan ni lättare komma högt upp.
 • Börja bearbeta kunderna genom personliga kontakter, kontakta dem per telefon, besöka dem. Ni kan också ge introduktionserbjudanden till kunder som tidigare inte haft städning.
 • Gör reklam för er på olika sätt och internet är ett mycket kostnadseffektivt sätt att göra reklam för städföretag.
 • Starta städfirman innan ni miljöcertifiera er. På sikt är det mycket bra med miljöcertifiering eftersom detta efterfrågas mer och mer.
Om städning

Finns det chans att jag klarar starta en städfirma?

Det kommer ta en hel del tid i början att sätta sig in i vad som ska göras för att starta eller driva en städfirma och detta kan du börja med innan du officiellt startar städfirman. När du väl har startat städfirman kan det vara bra att kunna fokusera på att skaffa kunder.

Det finns flera sätt att skaffa nya kunder. Ni kan t.ex. gå runt till företag och presentera er, ni bör sätta upp en bra hemsida som kommer högt upp på Google och ni bör definitivt göra en del reklam för er. Det finns flera typer av reklamkanaler men något som både kan vara billigt, tar inte så mycket tid och ger mycket effekt för pengarna är att annonsera på Internet under rätt valda side. Ett populärt sätt är att annonsera med Google AdWords men det finna även andra sätt.

Finns det någon marknad en nystartad städfirma?

Kan saker bli smutsigt? Gillar folk att städa?
Dessa två frågor visar på att det finns en stor marknad och det gäller bara att låta företag och privatpersoner vänja sig vid att det är både bekvämt och inte kostar så mycket att anlita en bra städfirma. Med andra ord gäller det bara för din städfirma att bli bra och lugnt bygga upp sin kundbas.

Vilka grupper av städfirmor kan man starta?

Om städning

En städfirma kan egentligen ta hand om alla typer av städuppdrag men precis när man startat firman kanske det kan vara stårt att ha råd till all utrustning.

De grupper som städfirmor kan delas upp i kundgrupperna Privatperson och Företag.
Hos privatpersoner så består städningen främst av hemstädning, mattrengöring, fönsterputsning och allmän rengöring men även trappstädning och flyttstädning förekommer ganska ofta.
Företag efterfrågar mest kontorsstädning, butiksstädning men även byggstädning och hotellstädning finns ett stort behov av. De flesta företag kräver också regenbundet grundligare golvvård av sina lokaler.

Nischa ert företag mot några av städområdena i början för att senare bredda er.


Allt om bra om städfirmor

Nedan kan du hitta mycket mer om städfirmor, städföretag och städbolag men även kul saker om städtjänster och hemstädning.


Meny - Städfirmor
Till förstasidan på www.stadfirmor.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter