Städfirmor - Massor med städfirmorA--0A-EX - EX - U2-0

Städfirma

Om städning

En städfirma kan på ett snabbt och förhållandevis billigt sätt frigöra mycket tid för er som småföretagare eller privatpersoner.

Att regelbundet anlita en städfirma som tidigare varit en lyx få förunnat har blivit vanligt förekommande i småbarnshushåll där båda föräldrarna arbetar. Från att ha kostat en stor del av hushållskassan har en städfirma blivit betydligt billigare efter att RUT-avdraget infördes och konkurrensen mellan städfirmorna ökat.

Även företag har insett att användning av en kompetent städfirma både skapa trivsel på kontoret men även att det frigör företagets humanresurser att fokusera på de som de är duktiga på.

H-EX - EX - U2-1

Städfirmans olika uppgifter

Om städning

Nästan alla städbolag erbjuder många olika former av städtjänster vilken kan vara bra att känna till ifall ni funderar på att anlita ett städbolag. Någon städfirma åtar sig också andra delar av fastighetsförvaltningen som t.ex. snöskottning på vintern, kratta löv på hösten, vattna de anställdas krukväxter på sommaren eller plantera blommor i rabatten på våren.

När ni väljer en städfirma oavsett om den är för hemmet eller arbetsplatsen bör ni förutom tänka på ett par saker:

 • Välj en flexibel städfirma som kan åta sig fler uppgifter än ni tänker er att ni behöver hjälp med just nu. De är mycket skönt att slippa upphandla snöskottning eller den yttre skötseln av fastigheten separat.
 • Definiera vad ni behöver hjälp med noga och vilka moment som ni vill ha hjälp med. Ska t.ex. fönsterputsning varje kvartal ingå eller vill ni att städfirman ska polera golven.
 • Ta reda på vilka typer av ytor ni behöver ha rengjorda och storleken på dessa ytorna.
 • Hur ofta vill ni att städfirman ska komma och städa?
 • Vid vilka tidpunkter passar de er som företag eller dig som privatperson att en städfirma kommer?
H-EX - EX - U2-2Om städning

En annan viktig aspekt är när du ska beställa en städfirma är att förstå vad som ingår i de olika städbegreppen. Ibland kan en butiksstädning och kontorsstädning var svår att definiera för en som inte är insatt men för städfirman är det en ganska distinkt skillnad.

De begrepp som ofta förekommer i städbranschen är:

 • En hemstädning är vanlig hos privathushåll eftersom RUT-avdraget gör det billigt att anlita en städfirma.
 • Storstädning kallas en med grundlig och utökad form av den normala hemstädningen och även storstädningen är berättigad RUT-avdrag.
 • Begreppet flyttstädning innebär att städfirman gör en grundlig rengöring av samtliga delar av bostaden i samband med flytt.
 • En trappstädning genomförs oftast i flerbostadshus av en städfirma.
 • Fönsterputsning kan ingå i vilken av de övgira städbegreppen som helst.
 • Vissa städfirmor är mycket duktiga på golvvård och mattvätt.
 • En vanliga städtjänst mot företag i detaljhandeln är butiksstädningen.
 • Hotellstädningen är inriktad på att snabbt städa många hotellrum kliniskt rena.
H-EX - EX - U2-3

Allt om bra om städfirmor

Nedan kan du hitta mycket mer om städfirmor, städföretag och städbolag men även kul saker om städtjänster och hemstädning.


Meny - Städfirmor
Till förstasidan på www.stadfirmor.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter