Städfirmor - Massor med städfirmorA--0A-EX - EX - U2-0

Hotellstädning

Hotellstädning

Även om hotellet är perfekt i allt så kommer en gäst inte tillbaka om han eller hon upplever att hotellet är smutsigt. Hotellstädning är därför högsta prioritet för alla seriösa hotell.

Denna webbplats är helt oberoende från alla städbolag och beskriver vad som är viktigt att tänka på för hotell som ska ta hjälp med städningen och anlita hotellstädning. För att en gäst ska trivas måste hotellet vara välstädat och badrummet ska vara skinande blankt, rent och lukta fräscht.

H-EX - EX - U2-1

Utföra hotellstädning

Utföra hotellstädning

Hotellstädning brukar genomföras oftast av inhyrda stödföretag. För de mindre hotellen är det dock vanligt att personalen har flera uppgifter, t.ex. anordna frukost och när gästerna åkt iväg vid 10-tiden övergår rollen till att genomföra hotellstädningen av samtliga gästers rum.

Vissa av de riktigt stora hotellen har speciellt anställd personal som enbart städar hotellrum. Dock utförs det flesta av hotellstädningen i Sverige av professionella städbolag där vissa till och med är specialiserade på kontors- och hotellstädning.

Flexibilitet vid hotellstädning är viktigt

Flexibilitet vid hotellstädning är viktigt

De flesta hotell har en stor variation i beläggning under veckan, mellan veckor och över året. Därför är du mycket viktigt att kunna anpassa hotellstädningens omfattning till de behov som finns.

De flesta städfirmorna som utför hotellstädningar kan vara flexibla inom vissa ramar. När ni tar kontakt med en städfirma bör ni ha klart för er och gärna på papper hur er variation i rumsbeläggningen ser ut.

H-EX - EX - U2-2

Viktiga saker vi hotellstädningar

Viktiga saker vi hotellstädningar

Om ni inte själva har rutiner och processer för städning av hotellrummen, restaurangen, korridorerna och övriga utrymmen kan ni be städföretaget ta fram dessa och ni godkänner dem.

Även om städpersonalen är sjuk så måste hotellrummen ändå städas. Se till att få in detta i avtalet med städfirman så att de alltid har backup-personal.

Det är viktigt att städpersonalen är pålitlig eftersom de ges möjligt till tillgång till hotellgästernas rum och personliga ägodelar. Därför förekommer att hotell ställer krav på säkerhetsklassning av städpersonalen eller utdrag ur brottsregistret.

Länkar om hotellstädning Det finns även företag som har utbildad städpersonal med inriktning på frukostvärd och hotellstädning. Detta genomförs bland annat under SFI:s regi.

De kan också vara bra att ta fram checklistor för alla moment som ska göras mer eller mindre regelbundet under hotellstädningen. Det kan vara att städa och torka av ventiler, olja in olika trämöbler eller bord, tvätta textilier och mattor eller .t.ex. impregnera lädermöbler.


Allt om bra om städfirmor

Nedan kan du hitta mycket mer om städfirmor, städföretag och städbolag men även kul saker om städtjänster och hemstädning.

I-EX - EX - U2-3


Meny - Städfirmor
Till förstasidan på www.stadfirmor.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter