Städfirmor - Massor med städfirmorA--0A-EX - EX - U2-0

Flyttstädning

Flyttstädning

Att anlita extern hjälp för flyttstädning har blivit allt mer vanligt i och mad att RUT-avdraget infördes. RUT-avdraget innebär att du kan erhålla skattereduktion för hushållsarbete som flyttstädning, storstädning eller vanlig regelbunden städning men även för andra hushållssysslor som klädvård, enklare trädgårdsarbete och t.ex. barnpassning. Skattereduktionen är begränsad till 50% av arbetskostnaden och max 50.000 kr per person och år vilket gör att flyttstädningen lätt passar in för RUT-avdrag.

Även om flyttstädning är berättigat RUT-avdrag så är inte själva flytten eller ned- och uppackningen det eftersom dessa räknas som transporttjänster.

Krav på flyttstädning

Normalt när en villa och bostad överlåts finns det särskilda bestämmelser vad flyttstädningen ska innehålla och vilken typ av rengöring som krävs. Att flyttstädningen är säljarens eller den avflyttandes ansvar är självklart om inte annat avtalats. Vissa köpare som är medvetna om att de har höga krav på städning brukar dock förhandla till sig ett något lägre pris i utbyte mot att städa själva.

Köparens ansvar är dock att omedelbart påtala om han/hon inte är nöjd med flyttstädningen så att säljaren kan göra en kompletterande flyttstädning. Oftast sker in- och utflyttning i direkt anslutning till varandra vilket gör att det kan vara svårt både med själv flyttstädningen men också att kunna göra en kompletterande flyttstädning. Det är en fördel om köpare och säljare kommit överens om en plan för utflyttning, flyttstädning och inflyttning eller ännu bättre att köparen ansvarar för flyttstädningen.

H-EX - EX - U2-1

Rekommendationer vid flyttstädning

Flyttstäda

Normalt ställs det höga krav på flyttstädningen. En riktig flyttstädning tar inte några timmar utan ett par arbetsdagar ett genomföra. Vid flyttstädningen skall all lös smuts och alla fläckar tas bort invändigt och endast märken påverkade från mekaniskt slitage ska finnas kvar.

Ytor på spis, kyl & frys, samt badrumsporslin skall skrubbas hårt då man flyttstädar och stålull bör undvikas då detta ger bestående repor. Bostaden ska efter flyttstädningen vara så välstädad att en duktig städare eller städföretag inte skulle kunna hitta någon uppgift för dem. Om man inte gillar att städa eller har ont om tid är det väl värt att anlita ett seriöst städföretag som sköter flyttstädningen till er.


I-EX - EX - U2-2J-EX - EX - U2-3

Allt om bra om städfirmor

Nedan kan du hitta mycket mer om städfirmor, städföretag och städbolag men även kul saker om städtjänster och hemstädning.


Meny - Städfirmor
Till förstasidan på www.stadfirmor.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter