Städfirmor - Massor med städfirmorA--0A-EX - EX - U2-0

Måla trappan vid renovering

Måla trappan vid renovering

En trappa tål mycket slitage med lekandebarn, ytterskor m.m. Trappan i sig är det blir det sällan problem men att ytskiktet slits, bleknar eller gulnar med tiden och trappan kan behöva fräschas till.

Oavsett om trappan har varit målad tidigare, lackad eller oljad behöver den slipa, tvättas och spacklas innan målning. Dessutom ska en trappa vid trapprenovering först grundmålas.

Ifall er trapp är en lackad eller oljas furutrappa bör också alla kvistar målas över med kvistlack för annars kommer kvistana ge sig till känna sinom tid.

H-EX - EX - U2-1

Måla stegen i trappan

Trappmålning

Det är mer lämpligt att olja eller måla stegen med golvfärg i en trappa än att lacka den eftersom lacket gör golvet halt. Om du är osäker på hur de vill ha trappan kan stegen förbli omålade och ni målar vara trappans vagnstycken till att gärna med och känner efter om detta är rätt.

Om en trappa har en entonig färg i alla trappstegen kan dessa vara lite svåra att särskilja i skymning. Att måla trappstegen i flera färgglada färger eller vartannat trappsteg i en färg och vartannat i en annan färg råder bot på detta och uppfattas ofta som modernt och trivsamt.

För att få ett tillräckligt slitstarkt lager behöver ni måla trappan tre till fyra gånger med golvfärgen.

Måla trappans spaljé

Det är mycket vanligt att måla spaljén i en gammal furutrappa vackert vit. Det kan dock vara intressant att i tanken prova måla med annan färg eller varför inte varannan spaljéstycke vid och varannan i en annan färg.

Tid för att måla trappan

Du får räkna med att det tar cirka en vecka att måla trappan eftersom om trappan består av spaljé är det många ytor som ska målas och dessautom kan du bara måle ett lager varje dag.


Allt om bra om städfirmor

Nedan kan du hitta mycket mer om städfirmor, städföretag och städbolag men även kul saker om städtjänster och hemstädning.

I-EX - EX - U2-2J-EX - EX - U2-3


Meny - Städfirmor
Till förstasidan på www.stadfirmor.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter